Linnen is een sterk en duurzaam materiaal. Hierdoor kun je linnen voor veel verschillende doeleinden gebruiken:
Gordijnen
Ongevoerde linnen gordijnen geven een bijzonder effect doordat de gordijnen subtiel licht doorlaten. Voor een verduisterend effect kun je linnen gordijnen laten voeren. Je kunt linnen gordijnen ook gebruiken voor de bekleding van een hemelbed of een linnen gordijn gebruiken om een bepaald deel van een kamer af te sluiten.
Stoffering
Linnen pilt niet, stoot vuil af en is zeer slijtvast. De stof kan daarom goed gebruikt worden om meubels te bekleden.
Beddengoed
Linnen is heel geschikt voor beddengoed: het is zacht, hypoallergeen en het heeft temperatuurregulerende kwaliteiten, waardoor het ons in de zomer koel houdt en in de winter warm. Ook is linnen vochtafdrijvend, wat ook prettig is bij het slapen.
Kleding
De voordelen van linnen beddengoed gelden ook voor linnen kleding. Vooral in de zomer is linnen kleding ideaal. Het houdt ons koel (je lichaamstemperatuur daalt door het dragen van linnen) en het drijft vocht af bij het transpireren.
Tafelkleden
Een linnen tafelkleed gaat lang mee en is vuilafstotend. Een linnen tafelkleed wordt bij iedere wasbeurt mooier en zachter en geeft je tafel een rustieke en natuurlijke look.
Servetten
Linnen servetten maken een gedekte tafel mooi af. Ook bij servetten komt het goed van pas dat linnen vuilafstotend is.
Handdoeken
Linnen handdoeken zijn misschien niet de meest voor de hand liggende optie voor handdoeken, maar ze drogen snel en ruiken daardoor vrijwel altijd fris.